onsdag 29 februari 2012

Farsoten SVT play

Som en svårutrotad multiresistent stafylokock letade sig SVT play in i hushållet och rotade sig omedelbums i märgen på vår lille pojke. Han bjöds, vad som i god tro antogs vara en liten oskyldig visning, i en hörna av datorn samtidigt som modern i lugnan ro kunde fortsätta knappa runt på internätet och i all tysthet svära som en borstbindare över det bloggtekniska.

"I drömmarnas trädgård" gick upp på halvskärm och sonen var fast. Redan samma kväll brölade han en sån där miserabel olåt som bara små barn och felspelade fioler kan åstadkomma. Föräldramärgen gick av och datorn startade upp på helskärm. Att han sen fortsatte gala som en olycka när läggdags deklarerades togs ingen notis om från föräldrarnas sida då det är att betrakta som normaltillstånd. "INTE SOVA HELLER! MÅSTE LEKA MYCKET! LÄÄÄÄÄÄSAAA?!....NEEEEEEEJ!!".   

SONEN TITTAR PÅ "I DRÖMMARNAS TRÄDGÅRD" I ETT KOMALIKNANDE TILLSTÅND

Därför lades ingen större vikt vid att sonen redan morgonen därpå ville titta ännu mer på "Dajsi do" (för att förtydliga heter en av huvudpersonerna Upsy Daisy. Men så kallar inte vi henne). Aningslöst och en smula fåraktigt (pga den stadigvarande försvagningen av föräldraförståndet) kysste modern sin son ömt på hjässan och introducerade Dajsi do på mobiltelefonen. Smart. 


Inte nog med att vi för länge sedan totalt tappat kontrollen över fjärrkontrollen i tv-soffan, de enda övriga medier vi har och därigenom kan förse oss med en minimal dos daglig information om omvärlden, har nu ryckts ur våra händer. "I drömmarnas trädgård" som är den typen av program som försätter en vuxenhjärna i ett dallassalladliknande tillstånd går nu på repeat på tv, dator och telefon.

ÄVEN LILLASYSTER HAR ANSLUTIT SIG TILL FÖRÄLDRAFÖRDÄRVET

Det sägs att glada föräldrar ger glada barn och glada barn borde ge glada föräldrar. Mnja, jag vet inte denna gången.
Medan barnen sitter hänförda framför vilken skärm de nu behagar välja förtvinnar de nedgångna föräldrarna sakta i fosterställning på vardagsrumsmattan. För oavsett vad man tycker om barnens programval är man beordrad att mystjänstgöra i deras omedelbara närhet. Göttans hjärnmos. Numret till psykakuten ligger på speed dial.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar