lördag 18 februari 2012

Barnens gård

En halvmil från plätten där jag växte upp (utanför Karlskrona) ligger Barnens Gård. En stor lekplats i lantmiljö där alla under en meter går in gratis. Övriga får hosta upp motsvarande vad en biljett till månen kostar, men det är det värt. På sina ställen är markmiljön inte helt olik månens och stället tycks vara under ständig utbyggnad (mer lek åt folket). Tillsammans med moster Camilla och morbror Andrée gjorde vi ett depåstopp där i somras.


Där finns bondgårdsdjur av alla slag. Storebror ville se hur "giisorna" hade det så där en tisdag mitt i veckan.


Är man snickarson så är man. Hammare och spik drogs fram och sen fick ingen annan komma till vid balken. Pappa snickare är dock inte helt till freds med sonens tvåhandsfattning och hade dessutom gärna sett att han lade lite mer tyngd i varje slag.


Må hända var två-och-ett-halvtåringen nån storlek för liten att skjutsas ned på egen hand för den långa rutchkanan. Nåja, gjort är gjort och han landade intakt i spånet efter sin mollbergarfinal.


Tung lastbil med släp kommer troligen aldrig bli denna killes kopp te. Han tittade mer på pedalen än fordonets väghållning. Längst bort på den vältrafikerade banan fanns ett litet hus. Där klev den unge lastbilschauffören av för att kolla läget. Och kanske för att se om han kunde köpa sig en fika?


Vad vore livet utan grävmaskiner? Man behöver inte ens sitta på dem när man kan stajlandes kan stå bredvid och spaka. "Gräääv. Häääll. Gräääv. Häääll."


Skyltar talade om att getterna kunde stångas. "Klappa försiktigt", sa den oroliga modern och för en gångs skull lydde sonen.

Barnens gård rekommenderas varmt för barnfamiljer med barn i alla storlekar. Här finns, förutom djur och traditionell lekplats, vattenrutchkana, hoppland, åktur med häst och vagn, matning av djur (på speciella tider), restaurang där man välja att göra sin egen snordyra pizza och till i år planeras även för en amningshörna för de som behöver det. Vi åker dit till sommaren igen.

1 kommentar:

  1. Underbart! Vilken härlig blogg! Du skriver fantastiskt! Jag har läst hela nu på morgonen och skrattat flera gånger. Tack för det! Kram på er

    SvaraRadera