torsdag 16 februari 2012

Rädda barnens webshop



BILD: RÄDDA BARNEN

Det är fantastiskt att människor fortfarande gör bra saker för andra. Konsumtionshetssamhället driver oss att köpa mer materiella grejer till oss själva och andra. Är det inte någon som fyller jämnt så är det ett bröllop eller mors dag. Vi har ständigt köpstopp i vår familj, främst för att här dräller av bråte som först måste tas om hand men också för att det egentligen inte är varken moraliskt försvarbart eller nåt vidare ekonomiskt.

Och vad är det vi lär våra barn? Sonen har repat sönder sin Pippi Långstrump-dvd längs golvet så den hackar ett par minuter in i filmen. Och jag blir tokig när han föreslår att vi ska köpa en ny. Det fungerar inte så. Vi måste vara mer rädda om det vi har, både privat och i ett större perspektiv.

Rädda barnens designshop är hur som helst ett mycket bra alternativ när man ändå ska handla eftersom man faktiskt bidrar till kampen för barns rättigheter samtidigt som man köper snygg design. Flera av deras produkter är dessutom unika då de tagits fram just för rädda barnenshoppen. Fler bra och bidragande webshoppar till folket!

2 kommentarer:

  1. Kan inte låta bli att småle åt paradoxen konsumera mindre med uppmaningen att konsumera ;) Men jag fattar galoppen..ska man ändå handla så kan man ju i allafall göra det med ett samvetet i behåll ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt så. Man kommer ju inte undan det och bara för att vi har ständigt köpstopp (lite som svenska akademiens ständige sekreterare ) så betyder det ingalunda att det är något vi följer slaviskt. Eller ens följer. Tyvärr. Men det gååår ju inte!

      Radera