söndag 26 februari 2012

IKEAs nya angenäma serie

ANGENÄM Fat IKEA


ANGENÄM Skål IKEA


ANGENÄM Vas IKEA
BILDER: ikea.se


En av IKEAs nyheter är serien angenäm. Fat, skål och vaser i hamrad aluminium med svart utsida i matt finish och en insida som blänker gyllene. Jag älskar IKEA (oavsett vad jag försöker påskina). Där finns alltid alldeles för mycket att köpa på sig. Om inte möbler så småpryttlar eller tyger.

I veckan skulle vi fixa till det sorgliga sovrummet med fläckiga fisvita väggar, omaka garderober och saker överallt. Och det blev absolut lite bättre, det är inte det. Men det blev på bekostnad av vardagsrummet som vi i det närmsta slaktade. Sambon tycker att en handgranat skulle göra sig där nu. Och det är inte utan. Nu har vi två rum med blottade mollyplugg, skitiga tapeter och taskigt möblemang och man vet inte i vilken ända man ska börja. Bedrövelse. 

Inte konstigt att man undrar i sitt stilla sinne om inte en blänkande vas eller kanske ett fat skulle glamma upp tillvaron lite.

Idag är jag hemma ensam med barnen en stund. Sambon har tackat ja till att förära ett söndagsmöte i Lund med sin närvaro. Det beslutet var inte så svårt eftersom han får köra bil dit. Han har haft körkort i ett halvår och tycker fortfarande att det är en fröjd att bara sticka ut dra en repa. Testa väghållningen i olika hastigheter i rondeller, klocka omkörningar och komma först iväg vid rödljusen. Och helst ensam utan barn som skriker rakt ut eller vuxna som undrar om han burnar med flit eller påpekar att det för bakomvarandes skull är bättre att han blinkar än tvättar rutorna för att markera högersväng.
Oavsett hur mötet blir får han en förgylld stund för sig själv medan han rattar runt den lilla familjebilen.



1 kommentar: