lördag 25 februari 2012

Lockislördag

Sista lördagen i månaden är det loppis i vår lilla håla. Jag missar den alltid. Men inte idag. Jag gjorde tidigt i veckan klart för familjen att denna gången skulle jag dit. På morgonen gick vi igenom förfarandet och kom överens om att sonen kunde tycka det vore roligt att hänga med. Och det ville han. I teorin. Han spatserade hågset iväg för att gå på loppis. Eller "lockis" som han inte helt tokigt kallar det. För nog lockas man att köpa på sig en del skrot som det mesta där faktiskt är. Sonen var inget undantag. Han annonserade sin ankomst så fort han satt foten innanför dörren:
"Här kommer Sixten!!" och stegade sedan bestämt iväg mot den undermåliga leksakshörnan. Där fanns i sanning enbart skit. Men skit värt att gruffas och gorma över. Tydligen. Sonen tryckte handflatorna mot skuldrorna på ett barn och skällde på ett annat som kom lite för nära "hans" inpinkade lekrevir. Jag hade tänkt att han kunde stå där och plocka lite medan jag gick runt men eftersom han förälskar sig i alla typer av grävdon som kommer i hans väg så blev det lugnast för alla "lockisbesökare" om vi bara köpte vad sonen redan såg som privat egendom och gick därifrån. 


Föremålet för hans blinda kärlek var en ytterst stukad och frakturerad grävare av något slag. Bakhjulen är ett minne blott och halva förarhytten saknas. Men det är betydelselösa petitesser. Mitt i det synnerligen viktiga gräveriet på vardagsrumsgolvet avbryter han plötsligt precisionsarbetet, betraktar dagens bästa köp och konstaterar glädjestrålande att
"Det här är ingen dålig grävmaskin!"


Och det trots att själva skopfästet lossnar i parti och minut. Men det gör inget, pappan har lovat att limma det ikväll innan vi lägger oss så det torkat tills imorgon och grävmaskinen kan utnyttjas till sin fulla potential. Och gärna mer därtill.


Undertiden står dagens favoritfordon (dammsugaren tjänstgör emellanåt som gräsklippare) snyggt uppradade på parkeringen medan vi håller lördagkväll där samtliga familjemedlemmar spretar åt varsitt håll. Sonen äter lördagsgodis och har I drömmarnas trädgård-maraton, lillasyster jobbar i leksaksverkstaden, mamman bloggar och pappan återupptäcker kanal 5s  Big Brother och funderar högt på hur programmet skulle sett ut om han hade varit en av deltagarna. Tur vi slipper få reda på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar