onsdag 7 mars 2012

Vikhögsbollar

Medan modern gick in extra på jobb och knogade på som en fattig bonddräng (fast med något annorlunda arbetsuppgifter)...

MÅNGA BOLLAR I LUFTEN

...åkte resten av familjen hem till farmor och laddade tarmarna med nygräddade våfflor innan de gav sig ut världen. Idag styrdes kosan mot det gamla fiskeläget Vikhög som ligger mellan Bjärred och Löddeköpinge.



Hit åker vissa för att leta fina stenar, andas tångluft och frysa lite. Men enligt sambon är det helt fel anledningar att åka hit. Här njuter man inte av livet, hit åker man uteslutande för att leta "bollar". Sambon har åkt till Vikhög med sin familj sedan han var liten i jakt på de där åtråvärda mystiska bollarna som är gjorda av något poröst svampliknande material och finns i rostrött och blått.

DAGENS SKÖRD

Sambon kan inte nog spekulera i vad de där bollarna kommer ifrån. Kanske skånsktropiska koraller eller natursvamp? Fast mest av allt vill han tro att det är golfbollsinälvor.


Trots en hängig feberdag igår kom sonen till sin rätt i utemiljön vid havet. Kan man bara springa fritt och skrika rakt ut utan att någon tycker att det gör ont i öronen är man i stort sett i paradiset på jorden.


Och ptja, hade man bara kunnat gå hade ju livet varit fantastiskt. Tills dess får man sitta i undersätet och njuta av utsikten. Vare sig man vill eller inte.

6 kommentarer:

  1. Jag tror att det är bollarna som renade kärnkraftverkets någonting! Jag skojar inte! Hörde det för länge sedan! Sådana bollar badade vi med i badkaret när vi var små, använde dem till tvättsvampar! Ja, rena blev vi i alla fall! Kan ju vara golfbollsinälvor också!:)
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Jaså? Ja det kunde man ju tänka sig att de har en odramatisk och inte speciellt exotisk förklaring! Jag kan tänka mig att de är bra i tvättsammanhang. De bollar som följde med hem ligger nu "gömda" bakom en soffkudde för att Tyra inte ska få tag i dem. För i soffan är hon ju aldrig! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det lät ju inte alls särskilt rättvist tänker jag ;-) Men teorin om bollarna låter iaf väldigt trolig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä livet är ju inte rättvist säger de. Och jag visst gör den, den om tarmsystemet på golfbollar menar du då? ;o)

      Radera
  4. Dessa Vikhögsbollar har Magnus varit besatt av ända sedan sin barndom
    hälsn.farfar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men så hittade han den finaste av dem också! Den som var blåast och rundast. Han var inte så lite stolt när han kom hem. På tal om att komma hem, när kommer ni? Vi saknar er här uppe i kylan! Hälsa Ulla och Frasse. Kramar

      Radera