tisdag 7 augusti 2012

Pannkaksladan i Höganäs


För någon vecka sen beslutade vi tillsammans med vänfamiljen att åka till Höganäs för att frossa i pannkakor på Pannkaksladan. Tänk att de kommit på en sån grej - Pannkakslada. Med pannkaksbuffé. Jag som gärna hittar ursäkter att steka upp lite pannkakor mådde som fisken i vattnet på vägen upp. Tvärtom känslan på väg hem alltså!
Bilen ställer man på den stora parkeringen och innan man anser sig redo att börja promenera mot målet hinner man bara se nackarna på treåringarna innan de slirade igenom bortre kurvan mot lekplatsen framför ladan.


I ett litet skjul precis innan pannkakorna bodde två rätt skitiga killar. Det är oklart vilken av dem som fastnade på bild. Den andre var just upptagen med ett gyttjebad när vi passerade.
De har även andra djur (kaniner, åsnor, får, alpackor, hästar och annat) som man får titta på och klappa men inte mata. Och så har de två toaletter med handfat, rinnande vatten och gott om tvål om man vill slippa få i sig spår av Sören, Douglas eller någon av de andra.


Gott om inhägnat lekutrymme. Man kan antingen välja på traditionell lekplatslek eller lite mer avancerad lek i hopptorn eller på elbilar och en grävmaskin som vi i vår familj inte gärna ville stiga av när vi väl upptäckt den...




Och så pannkakeriet då. Rejäla kantiner som stadigt fylldes på med nygräddade pannkakor i americanamodell. Och med allsköns smaker. Med lite god vilja kunde jag nog ana lite coca colasmak i coca colapannkakan men höll man inte ordning på dem på tallriken så var man bortkollrad innan man satt sig till bords.



På denna avdelningen gjordes kardinalfelet att tro att man skulle behöva en massa sylt, sirap och grädde på sin redan söta mat. Jag gissar de valt att ha två rader med syltbyttor och en hel radda öppnade sirapsflaskor för att slippa steka så hirans många pannkakor.


I köket stod cowgörlsen och fräste.


För vuxenbordet serveras även hamburgare och räkmackor som får beställas separat. Men i buffén var det bara att hugga in i fläskpannkakor, kapptstekt (icke att förväxla med knaperstekt!) bacon, skink- och svampstuvning om man vill göra egna crepes, pasta och chili con carne. Den sistnämna var det rätt bra krut i och förskiktighet bör iaktagas för att inte senare bli tvungen att ockupera...


...sheriffkontoret. Det skulle kännas lite retfullt med tanke på att det är en av totalt två stillsamma utrymmen på tillställningen.


För bakom detta blott målade fönster vill man inte sitta.




 Interiören går såklart i ladugårdsmässig cowboysarstil. Fasligt mysigt.




Även ytteriören (!) är pimpad med sönderblåsta vimplar, en traktor och handskrivna skyltar för att lättare hålla koll på vilket väderstreck man ska åt.



Treåringarna i den avancerade lekdelen.


Och lillasystern i jockeystajl på karusellhästen utanför entrén.
Lagom till vuxenlaget hade svullat färdigt i ladan öppnade himlen sig och gav på så vis signal om att det var läge för reträtt. Och för familjefadern kunde hemfärden inte kommit mer lägligt. Båda barnen sov innan vi hunnit passera outletbutikerna och omöjliggjorde på så vis ett stopp där. Jag tror han log hela vägen hem.

1 kommentar:

  1. Hej hej, hittade hit idag och gillade ditt lilla utflyktstips! Bra att muta med nästa gång vi ska dit och handla :) Jag kollar vidare och återkommer säkert igen! Ha det bäst!

    SvaraRadera