måndag 20 februari 2012

Tirups örtagård

Mellan Staffanstorp och Burlöv/Malmö ligger Tirups örtagård. Världens mysigaste örtagård/plantskola/café/butik/jättelekplats. Från den trafikerade vägen vid en skylt som knappt syns kör man bara några hundra meter och plötsligt känns det som man är i en helt annan värld. En värld fri från avgaser, måsten och eltandborstförsäljare. Vi packade bilen full med barnvagn, ungar och farmor och åkte dit i slutet av sommaren.



Där gick vi omkring och tittade på alla växter, krukor och utepynt innan vi sprang till lekplatsen för att leka och klättra så mycket vi orkade.


Balansakt av vingelpellen framför andra. Detta barn som från stillastående inte bara kan trilla ihop i en hög på köksgolvet utan även trassla in sig lite i köksmöblemanget.


Han är även ett utebarn av rang. Gungor är högvilt.



Livsfarligheter pågår.


Även de lite större barnen hittar något kul att sysselsätta sig med på lekplatsen.





En jättefin liten butik finns mitt på gårdsplanen där de säljer kryddblandningar, téer, muggar, oljor, örtsalter, marmelader och massor av trevligheter. Både egentillverkat och importerade kvalitetsprodukter. Butiken har även en barnhörna med leksaker.



Det lilla barnet tog en kvick paus på kungatronen innan vi satte oss i den prunkande trädgården med fika från caféet. Hit kommer vi återvända många gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar