lördag 31 mars 2012

Dagismemory

På dagis firar man alla barnen när de fyller år. De får enligt regelverket inte köpa presenter eller bjuda på tårta, glass eller nåt annat livsfarligt med socker i. Istället har de ordnat det jättefint så att det barn som fyller år får sitta på en stor rund golvkudde under samlingen med en guldkrona i kartong på huvudet och välja vilka sånger som ska sjungas. Och sen sjunger de såklart födelsedagssång också. I torsdags när sonen gick till dagis för första gången på nästan sex veckor började alla barnen nynna på "Vi gratulerar" medan de skopade upp sand i sina hinkar eller trampade förbi på en trehjuling. Alla ser verkligen fram emot firardagarna. Och det här med att de inte får köpa presenter gör såklart ingenting men personalen vill gärna ge något litet ändå. Förra året fick sonen trolldeg i en plastpåse med receptet skrivet på en lapp som satt fastbunden i ett snöre på påsen. I år fick han, förutom guldkronan, ett jättefint dagismemory med bilder på alla sina kompisar -  och en grävmaskin.

EN GAMMAL SERVETTKLÄDD SMÖRBYTTA FICK VARA KARTONG

18 PAR


Spelet passar bra in i Sveas färgutmaning som denna veckan är grön. Och faktiskt även på ett av hennes inlägg om ett hemmagjort memory. Det är väldigt enkelt och jättekul för sonen att ha. Den stunden han sitter med och anser att "Nu är det jag tur!" vänder han på korten och säger namnet på den han ser. Korten är utskrivna på vanligt papper och limmat på en bit färgat dito.


När vi fick hem det höll limmet på att lossna på flera av korten så vi laminerade dem för att göra dem mer tåliga. Och det har redan visat sig vara ett smart drag när lilla sprätthönan till dotter ålade sig rakt in spelförberedelserna och svischade bort ett av korten till andra sidan rummet.


Favoritmotivet. Grävmaskinsparet är det första han letar upp och vill sitta med i handen. Det par ingen kan "vinna" på ett bra tag framöver som det ser ut nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar