tisdag 6 mars 2012

Fågeldomdören


Förrådet har bytt färg på insidan och nya lagerhyllor håller på att installeras. Nu väntar vi bara på att grannen ska nyktra till från lördagens 25-årsfest så han kan låna ut dragkrok och bärhjälp för att frakta hem kronan på verket, svärfars gamla arbetsbänk.


Under tiden ägnar vi oss bl a åt dammfaunan. Igår morse inhandlades för många frallor med flit. Dagsplanen var nämligen ankdammen. Två små barn, mata änder och solsken...livet leker. Förutom att solsken inte nödvändigtvis betyder värme. Jag trodde jag dog med mina istår endast iklädd leggings och tunna fingervantar (nåja). Övriga familjemedlemmar tycktes dock ha klätt sig rätt för ingen annan klagade. 
Inte änderna heller som redan stod samlade runt en annan familj och kvackade efter mat när vi kom. Vi visste inte riktigt hur sonen skulle ställa sig till närgångna fåglar men alla orosmoln skingrades i en hast. Utan att tveka studsade han ur vagnen och for rätt in i klungan där han började domdera. Han sulade ut brödsmulor åt höger och vänster och medan han inväntade en ny brödleverans från sin far böjde han sig ner och röt åt de giriga fåglarna: "Här sinns inte mer!!". 


I likhet med Sveriges kändiselit har man ingen aning om vem som dejtar vem i fågelvimlet. Ingen verkade dock riktigt vara på speaking terms med någon under matningen. Men granna är de!
När änderna hade ätit klart fikade vi själva på det som blivit över. Dessutom hann vi med att försvara en fralla mot en framsmygande hund som nosat sig till godsaker på avstånd, hasta förbi fåglar i bur och pit stoppa på lekplatsen där rutschkanan blev välanvänd.


Och i vagnen satt två framtänder och solade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar