söndag 4 mars 2012

Förrådsrenovering pågår

Det dysfunktionellt fullproppade förrådet är under behandling. Både fysiskt och mentalt. Fysiskt sett ska den deprimerande disktraseblå färgen bort. De tejplagade vägghålen är igenspacklade och nya lagerhyllor är införskaffade. Den mentala reparationen är visionen om att saker och ting ska ha sin plats därute nu. Så man faktiskt ska kunna komma åt dem.


Sonen har tjänstvilligt bistått med nödvändigt spackel- och sliparbete.
Sambon funderade lite på det nya färgvalet och bestämde sig rätt snabbt för att "kan tomten så kan jag!" och drog fram köksbyttorna för att blanda till en schackrutig färg.


Tyvärr måste han ha haft siffrorna uppochned när han räknade på hur färgen skulle blandas. För det blev grått. Men en rätt fin grå så vi kör på den istället. Det kunde inte kommit mer lägligt med ny färg. När det iskalla förrådet nu värmts upp med värmefläkt och element på full patte har de vidrigt feta spindlarna kvicknat till från vinterdvalan. En av dem mötte sitt öde mitt mellan ena kortsidans vägg och en grov hantverkarsula. Av tidigare erfarenhet råkar jag veta spindlar tycks ha samma psykoligiska förutsättningar som kriminella som ju inte låter långa tärande straff hindra dem från att begå nya brott när läge bjuds. En utsmetad spindel på väggen avskräcker således inte andra spindlar från att spatsera ut på samma vägg. Dåraktigt!  


Efter första strykningen spottas den obligatoriska hantverkarprillan ut på det självklara stället förrådsgolvet innan hantverkaren själv firar kväll med en fläktuppvärmd öl. Gott!


Av alla saker som rensades ut och lades i antingen sparahögen eller köra-till-tippenhögen hamnade kruksamlingen på altanen. Som en tvättäkta skatt med gammal jord och spindelskelett i. Jag hade glömt bort alla dessa guldkorn. De flesta av krukorna är små vilket passar perfekt på våra snålt tilltagna marmorfönsterbrädor i de 70-talsbruna fönsterkarmarna. Sambon delar inte alls uppfattningen att det kan vara bra att ha så många krukor och ångrar tyst att han frågade om de skulle sparas innan han lastade bilen för en tippensväng.
Men i fyra av dem står nu en massa blå hyacintlökar och väntar på att slå ut för att tillföra hemmet ett uns vårstämning. Skatt var ordet!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar