lördag 10 mars 2012

Storkalas i sinom tid

BILD: IKEA LIVET HEMMA

Just nu utflyktar vi i Blekinge där barnens "mormor-och-Anders" bor.  Sonen ääälskar att åka hit och med tanke på hur länge sen vi var här senast har han tjatat en hel vecka om att få "sova mormor-Anders hus". Mormor och Anders sägs med fördel som ett ord och är i det närmaste att betrakta som en instutition.
För något år sen eller så blev de lite tv-kändisar för en kväll. De hade lejt in ett gäng odugliga "hantverkare" att lägga om taket. Men istället för att lägga tak lite vettigt pappade de som pappskallar och gjorde hål i tegelpannorna. Det blev mormor och Anders biljett rakt in i tv4s Fuskbyggarna och ett sprillans nytt och tjusigt tak.
Vi spelade in programmet de var huvudpersoner i och det blev såklart ett av sonens favoritprogram. Under vintern när mormor och Anders åkt skidor eller bara jobbat och det har varit lite svårt att acceptera given information om att de inte är hemma har vi fått sparka igång det gamla Fuskbyggaravsnittet för att titta in hos dem. Men det har inte precis underlättat att se Martin Timell gå upp för uppfarten och knacka på hos mormor och Anders och med egna ögon de facto se att "Mormor-Anders är hemma!". Eh ja på sätt och vis...men nä.

Denna helgen är de hemma och det är för allt i världen alltid väldans trevligt att hälsa på mormor och Anders men denna gången är vi i Blekinge i ett alldeles särskilt ärende. Gammelmormor slår nämligen på stort med 85 tomtebloss på tårtan i veckan som kommer. Det tänker vi fira. Nu återstår att se om det blir ett utekalas med uppdukat långbord, färgglada heliumballonger och snö... Vi har i alla fall hört talas om smörgåstårta och mandelmusslor. En kombination man definitivt inte vill missa!

1 kommentar: