fredag 16 mars 2012

Feliz Navidad

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR SIXTENS FÖDELSEDAG HURRA HURRA HURRA!

Idag kalasar vi hela dagen. Den lille sonen fyller äntligen år. Vi har pratat om födelsedag i flera dagar nu men det har inte riktigt velat sjunka in. Mer än att det vankas presenter. Och paket, det är han helt säker på, kommer tomten med. "Ja, fast inte på din födelsedag...".
Igår försökte jag föra in samtalet på hur mycket han fyller. En konversation han var fullständigt ointresserad av. Jag försökte hålla upp tre fingrar och säga: "Så här många år fyller du. Tre."
Han tittade upp som hastigast och sa: "Mer!". Mer som i upp med fler fingrar. Motvilligt satt jag där och spretade med fem fingrar. Då kastar han åter en blick åt mitt håll och säger: "Oj, det var många!". Ja, men du fyller inte alla dem!!!

I morse raglade trötta familjen upp för att fixa med ljus, paket, juice och födelsedagskaka på brickan. Sen tågade in på födelsedagsrummet och sjöng ostämt på varsin födelsedagssång innan vi hittade nåt sånär till samma sång och vers. Men kalasgrisen var också trött och vägrade vakna. Så vi sjöng allt vad vi hade av alla sånger vi kunde som passade i sammanhanget. Och först medan vi dividerade om huruvida vi skulle ta Happy birthday på franska eller Feliz Navidad (han väntade ju sig tomten) så öppnade han ena ögat på glänt och började kravla runt på rätt köl. Men nåt firande ville han inte veta av. Så vi fick stryka medhårs och under sen förmiddag var alla paket öppna.
Bäst är tvättmaskinsspelet som jag gissar att vi inte kommer spela på ett väldigt bra tag. Tvätten tycks liksom aldrig bli färdig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar