fredag 23 mars 2012

Familjens fredag

Idag har varit en dag av uppdelning. Jobb för mamman och farmortid för pappan och barnen. Solen har legat på och värmt upp allas sinnen. Härligt med riktig vårvärme trots att jag trodde att jag skulle frysa fast i ringaren-i-notre-dame-pose på busshållplatsen i morse när jag insåg att bara för att solens strålar speglas i fönsterrutorna på andra våningen betyder inte det per automatik vårvärme. Inte klockan 06.30.

IBLAND ÄR DET VIKTIGT ATT JOBBA LITE MED FARLIGA VERKTYG. SOM HAMMARE OCH SÅG.

Familjen checkade in på tidig frukost hos farmor och drog sen med henne ut på shoppingrunda. Efter att ha lyckats värja sig mot den nya tidens mentala folksjukdom, en telefonförsäljare, slog sonen och farmor till på ett skoklipp. Väl unnat uppvaknande vårfötter. 
Sonens skor åkte på med en gång och fick hänga med ut i den uppgrävda trädgården tillsammans med en rejäl balja vatten. För vad är viktigast, att man kommer åt att jobba lite rejält i gyttjan eller att de nya skorna ser nya ut?


Med altandörren på vid gavel öppnades en helt ny värld för den lilla golvätaren. Hon ålade målmedvetet ut på trädäcket för att upptäcka utomhuset med tungan hängande utmed hakan medan föräldrarna funderade på om hon var ute efter slicka i sig det surrande biet ur vårblommorna eller slita upp rabatten på altanen.


Det visade sig att hon bara skulle hitta bästa solläge och njuta lite av värmen mot ansiktet. Och kanske lukta lite på snödropparna.


Vår Musse Pigg-buxbom grävde vi upp under förra årets staketrenovering och asade till sin nuvarande plats. Förutom att sprida lite Disneykänsla över trädgården får den agera redskapsskjul för sonens viktigaste pryttlar. Häromåret drog han fram en  förmodat bortslarvad vattenkanna ur bladverken.


Innan definitiv inne-för-kvällen-tid dukade vi upp för grillning, fläskfilé med potatisgratäng och alkohol. Mums för morötter! Sonen som alltid vill gå ut och aldrig komma in tog som vanligt strid för utevaro trots beckmörker men tvingades kapitulera och masa sig in med egenhändigt tillverkad lera ingnodd upp över ögonbrynen. Ungen tvättades av och de nya skorna förpassades till grovvasken. 


Nu sover äntligen barnen sen ett par timmar tillbaka utslagna efter kvällens drabbningar som middagsvägran, tandborstning och övercyklade lillasysterfingrar.
Pappan har förberett morgondagens tidiga fiskeutflykt med sonen och grannen minutiöst. Kaffebryggaren är laddad, mackorna bredda och fiskelinehärvan inlämnad till grannen för att reda ut fnurran sonen fixat i en handvändning.

Imorgon bitti tar lillasyster och jag sovmorgon. Och när vi vaknar ska vi njuta av våren, lugnet och minipåskstämningen på diskbänken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar