onsdag 14 mars 2012

85-årsbaluns


Igår var dagen då det small. Ett farligt flängande kors och tvärs innan en modest blomsterkvast var införskaffad, barnen tvångsombytta och grävmaskin och lego ritat på grattiskortet. Sen bar det av på kalajs...


...till damen på bilden. En splajans ny tvättäkta 85-åring i barnbarnsstruken kjol. Min fina mormor som inte hade någon som helst koll på gästlistan, som skrattade även om hon inte riktigt hängt med i hela historien och som höll på att hila in sig i telefonsladden när en viktig födelsedagshälsning från Norge skulle tas emot. Men firad blev hon.


Gästerna som kom och gick under öppethustillställningen var mest gamla rävar men även en dotter-mågapinne, hälften av barnbarnen och samtliga barnbarnsbarn var på plats. 


De två yngsta gästerna sov vid ankomst men kvicknade till efter någon timme. Det lilla flickebarnet hystades runt bland ömmande tanter och hittade till slut lite mjukisht silikon att pusta ut mot.


Barnbarnsbarnen hade klätt upp sig i slips och klänning och partade bland kakformar och söndersmulad smörgåstårta tills humöret stöp och det blev långt efter dags att åka hem.


På det hela stora ett mycket trevligt galej som slutade som sig bör - i tvättstugan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar