måndag 19 mars 2012

En dag i stan


Idag när vi förfasat oss över att det var kummin i frukostbrödet, parkerat grävmaskiner, sopbil och cykel på godtycklig plats, luskammat lillans skalp från mjölkskorv, diskuterat olika stomiuppläggningar och köpt 20 kg potatis för att stödja murar-Stefans dotters idrottsliga belägenhet packade vi ungar, vagn och 10 kg potatis för att åka in till farmor i stan.
Sen vi flyttade ut på vischan är vi så sällan i stan att vi omärkligt antagit rollen som kusinen på landet och tycker nästan det är lite exotiskt att andas kollektivtrafikavgaser och trängas med jäktade mitt-i-veckan-lediga stadsbor på köpcentrat. Det fick vi äntligen göra idag. Och vi blev inte besvikna. Förundrat beskådade vi aphuset och glömde köpa vårskor till sonen men kom definitivt inte hem tomhänta. Klänningar, byxor, koftor, tröjor och ett stycke ny och obegriplig teknik. Och för att runda av ett härligt stadsbesök chockade vi tarmfloran med lite asiatiskt sting och en kopp kaffe.
Åter på välkänd hemmamark glider livet automatiskt in i vardagslunken där en dregeldäckar precis innan bilen parkerar och på en tidpunkt på dagen som inte roar vuxenlaget över huvudtaget, en sätter sig och hjärnsläppslångbloggar, en "pudrar näsan" i bar överkropp och en snor allt inom räckhåll och vandaliserar resten. Helt i familjelivet på landets anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar