onsdag 28 mars 2012

Vardag runt knuten

Då var det slut med lata sötebrödsdagar för den här gången. På jobbkontoret hittade man idag sambons x-files underst i sorteringshögen och slängde sig på luren innan klockan hann bli lunch för att meddela att det är hög tid att han gör skäl för lönen. Så nu är mackorna bredda, kaffebryggaren laddad, termosen hantverkarrengjord (en rejäl spottloska och en snickartumme), kylklampen lagd i frysen och bilen fulltankad. För imorgon innan ottan bär det av till Bruket igen.
I nästan sex veckor har sonen nu varit hemma från dagis och alla familjemedlemmar är kärnfriska. Men imorgon ska ordningen återställas. Försovning, morgonstress med falsettskrikig mamma, frukostvägrande ungar, minst en halvtimme sen till dagis och hemdragna baciller lika säkert som amen i kyrkan. Men det ska ändå nästan bli skönt att känna igen sig i vardagen igen.

Slutklämmen på ledigheten har bland annat firats med vitt vin och räkor med hemmaexperimentade såser till. Sonen som egentligen skålade i saft vill inte kalla sin dryck för något annat än öl och dottern som bara tycks veta hur man håller en vätskefylld bägare uppochned nöjde sig med att tjonga en blöttuggad brödskalk mot glasen.
SÅSER MED SMAK AV MANGO CHUTNEY-CURRY OCH AVOCADO-CHILI-CITRON

Och för att toppa hela tillställningen hade grannarna samtidigt grillpremiär. Ingen grillpremiär, eller grillning över huvudtaget, utan en rejäl fest. Oavsett veckodag. Och för att dela med sig av sin feststämning kom de lite stolt in för att överräcka en tillblandad Fanta-Rosé-Saint-Tropez. 

REJÄLA DEKORATIONER SÅ MAN SER ATT DET ÄR PARTY

Och medan föräldrarna har fastnat i rita-gissa-springlek på touch screen lär sig sonen på egen hand att konfigurera om datorn mellan Molly Monsteravsnitten medan dottern, med sina opålitliga kulledsfästa fötter, börjat resa sig mot allt i sin väg. Under kvällen gjorde en grav missbedömning att hon rasade framlänges och slog huvudet i ena luckan på tv-bänken så luckan bredvid hoppade ur led och bröts av vid gångjärnen. Hon tittade upp på den förskräckta modern för att se exakt hur ledsen hon skulle behöva bli men såg samtidigt, i ögonvrån, den blottlagda spånskivan där gångjärnet suttit. Tårarna fick avbrytas till förmån för en potentiell brakmiddag. Hon ställde sig i position och började hiva in sågspån i ansiktet. Sen harklade hon småflisor hela kvällen innan hon kunde somna efter en kortare kamp.
Livet är en strid. Just nu strider föräldrarna för mer animerade pengar som antingen kan spenderas på nya färger att förstärka konstverken med eller till fler bomber att spränga bort överflödiga bokstäver inför gissningsmomentet.

DEN MODERNA SAMBON MED SIN NYA SMARTPHONE I PENSIONÄRSFODRAL. JAG VET INTE SÄKERT MEN JAG TROR HAN FÖRVARAR SINA NYCKLAR I SAMMA LÄDERETUI...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar