söndag 18 mars 2012

Pustsöndag

Äntligen är kalasveckan över. Åka iväg för att gå på kalas, socialisera familjen på kalas, ta sig hem från kalas, förbereda eget kalas, genomföra kalas och städa iordning efter kalas. Vi har bakat, grillat, slagit in presenter, plattat håret, handlat mat, fixat tårta och sjungit falskt. Det är jätteroligt absolut men bitvis en aning stressigt och det krävs onekligen en del energi. Men nu pustar vi ut och planerar för den sista lediga veckan tillsammans. Det är underbart med ledighet och familjetid.

Ballonger, flagga och paket är basingredienser när treårsdagar ska firas.

En ganska pigg lillasyster och en väldigt trött storebror. Till slut tvingades han ge upp somna-om-försöken för att slippa höra ännu en kråksång.

Efter att har klippt konfetti av paketsnöret kom han till slut in i paketet från mormor-Anders som visade sig innehålla en cykel. Klart grabben ska ha en cykel!

Födelsedagsmiddag av världsklass: skivade rödbetor med pyttipanna. I den ordningen! En av få rätter sonen tar om två gånger av. Nästan hela burken rödbetor gick åt.

 Kalastårtan var i grävmaskinsformat med ordförrådets senaste nyförvärv - larvfötter - i skivad lakrits. Trots en massiv dos gul karamellfärg blev tårtan blekt citrongul istället för tungt catepillargul. Det fick hjälpas upp på hytten med mandariner.

Medan den tråkiga vuxenavdelningen satt kvar på sina korv- och tårtfyllda ändpartier kunde kalaskillen ägna sig åt utomhusmys med sina älskade kusiner. Ibland är livet helt underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar