fredag 23 mars 2012

Chesterfieldgarderoben

Våra katastroffula originalgarderober har plågat oss mentalt med sin vidrighet ända sen vi flyttade in. Men vi har inte prioriterat nya garderober ännu så de har fått hänga med och skjutits runt i olika hörnor av ovanvåningen. Nu har de dock fått flytta ihop igen inför budgetfixen så vi skulle kunna stå ut med att förvara våra kläder i dem och kanske t o m stanna kvar en stund i rummet efter kläderna plockats fram för att ta dem på oss. 


Visserligen var de båda vita men olika anskrämliga nyanser av vitt. Den ena med långa färgrinningar efter en usel målning och den andra lite grådaskigt skitvit. Original 70-tal helt enkelt. Förutom att hålla ett visst mått av skräp ur vägen för oss har de inte dugit till annat än som bokhylla då vi även saknar en sådan. Men det har vi ju å andra sidan långtgående byggplaner för i vardagsrummet så småningom.


Den strävsamme sonen sattes omgående i spackelarbete. Den grådassiga garderoben hade såklart en fasadskada. När underarbetet var klart fick sonen fått hjälpa till att dra ett par skruvar genom båda garderoberna. Och det gjorde han. Bokstavligen. Det tvingade hans far att gå efter och dra i nya skruvar på lagom djup. Sen drogs den inhandlade chesterfieldtapeten och det gamla våtrumslimmet fram och så kladdades det klister hej vilt och på med nya kläder på originaleländet. Efter lite skarvmålande och nya handtag blev hela konstruktionen plötsligt uthärdlig och inte alls så gräslig. Faktum är att man inte ens direkt lägger märke till att den ena är 40 cm bred och den andra 60 cm. 

TAPET FFRÅN RUSTA OCH HANDTAG FRÅN IKEA


Med en golvlampa bredvid är det tur att garderoben inte är oxblodsfärgad chesterfield för då hade man antagligen gått och satt sig i den. Nu är skräpet som var i den ersatt med handdukar och sambons kläder. Och hade inte en gatlykta lyst snett in genom den nedersta glipan i persiennerna och bländat kvällströtta ögon är jag helt säker på att jag skulle somnat med ett litet leende på läpparna varje kväll. Men jag gläds åt att det är uppröjt i rummet och att garderoberna inte orsakar befarat obotliga ögonsjukdomar när man tittar på dem. De får helt enkelt stå där tills vi ska renovera hela sovrummet.


Och böckerna får också ligga kvar tills den planerade hyllan är klar. Jag hoppas att snickarsambon två-tum-fyrat in hela renoveringsplanen innan året är slut. Absolut senast i början av nästa år. Men så är jag en erkänd tidsoptimist också.

2 kommentarer:

  1. Wow, vad ni är duktiga och fiffiga!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Ja, vi skulle ju visat och rådfrågat familjeinredaren på kalaset förra helgen och när ni åkt hem kom vi på att vi inte ens haft upp dig på ovanvåningen för en rejäl åsikt. Typiskt! Men det är ju ett tag till storrenovering så vi hoppas ni hinner hit igen! ;) Och tack! Kram!

    SvaraRadera