söndag 29 april 2012

Fiskdoktor, styrkemätningar och kanonkulan

Herregud vilken helg vi haft. Intensiv och rolig. I fredags hivade vi in barnen hos farmor för att gå på grannens disputationsfest och fick där i ett späx se snabbversionen av hur han förvandlats från forskargrannen till Doktor Fisk. En fantastisk fest som å det grövsta påminde om att vi nu för tiden är småbarnsföräldrar och inte tonåringar. Men efter en del muttrande och tjuvsovande under lördagen kom vi i form för resten av helgen.


Vi var hembjudna till svägerskefamiljen som hade fått vårkänslor. Utslagna blommor i trädgården, biffar på grillen och 14 grader i poolen. Poolen fegade vi för men maten och sällskapet var fantastiskt. Efter en långtida och omotiverat avig inställning till sin farbror accepterade dottern honom äntligen som en familjemedlem och lät honom busa med henne.


I övrigt såg det rätt mycket ut så här. Vuxna män som med händerna i byxfickan psykar varandra under styrkemätningar och tvättbrädejämförelser (än har de en del att jobba på). Allt framför den yngre generationen i soffan...


...som såklart rycks med i armhävningar med klapp, situps och skrotlyft. Här har han själv bidragit med ett styrkemoment som han faktiskt vann över både sin far och sin morbror. Jag har räknat lite på fingrarna att om cirka 7 år är alltså sonen med och bröstar upp sig. Flickorna i familjen vet tacksamt nog att uppskatta ett lite godis och ett lugnt samtal i soffan.

VILA KAN MAN GÖRA I GRAVEN

Alla flickor utom denna. Tillsammans med kompisen Clara tog de idag med sina mödrar till Pilängsbadet i Lomma för ett par längder i bassängen.


Att förväntningarna var höga från flickornas håll gick inte att ta miste på. Clara är babysimmare och vattenvan, hon har t o m gjort "dyket". Tyras vattenerfarenheter går via nappflaska och vid tvagarsituationer ha fullt sjå med att stänka ned sin gastande bror i badkaret. Ganska bra hand med vatten alltså men badhuspremiär för hennes del.


I första halvlek värmde flickorna upp med att känna lite på temperaturen i vattnet och titta på takfläktarna. I matpausen blev dottern varm i kläderna och tyckte plötsligt att hon var toppenfenomenal på att äta gröt själv. Sådär tyckte hennes mor men lät henne hållas eftersom hon var naken i en simhall.


Sen bröt vattenodjuret och tröttheten igenom och hon gick fullständigt bananas i bassängen. Hon skulle absolut verkligen inte sitta ner och njuta av 34-gradigt vatten och härligt sällskap. Hon skulle stå upp och känna på halkskyddet, gå längs kanten och titta på andra fast hon inte alls behärskade det (sen när är det ett problem?) och simma som om det var OS-uttagningar. Innan vi gick hem hade hon kastat sig utför vattenfallet, gjort kanonkulan från flytplattan och fått så många kallsupar att det nu råder lågvatten på Pilängsbadet.

GRUPPFOTO

Och medan badhusveteranen Clara njöt av sitt badande med sin mamma tvingades jag i det närmsta bli svettig för att hinna ikapp badhusrookien som sprattlade med både armar och ben medan hon lät "la-la-la-la-la-la" när hon kom forsande genom vattnet. Högt badtempo till trots var det himla mysigt och på stående fot fattades beslut om att göra om det snart igen. Och det bästa av allt var att båda barnen var helt slutkörda och somnade i bilen utan ett pip till protest.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar