lördag 21 april 2012

Lördagsmys



Idag är det myslördag hela dagen i det lilla radhuset på landet. Pappan är på svensexa med en planerad budget för lika delar aktiviteter/mat som öl men kommer förhoppningsvis ihåg att han imorgon är småbarnspappa som ska hjälpa goda vänner att bygga trädäck. Men trots att vi är svensexeänkefamilj i ösregn är det inte ett dugg synd om oss. Vi har bullat upp och är beredda med leksaker, spel och många inplanerade eftermiddagsvilor (in my dreams!).


Lillasyster har satt standarden och tyckte vi skulle ha PAAAARTY från start. Vi andra hade egentligen önskat oss lite lugn och ro till pannkaksfrukosten.


Storebror gjorde biffar för ett par dagar sedan som vi får koka potatis och broccoli till när vi inte orkar försöka eftermiddagsvila längre.


Efter middagen ska vi äta upp det som inte blev uppsmakat av bananmuffinsen. "Får jag smaka bara en liiiten liiiiiiten smula mamma?".


Och det som inte fikades upp av dessa igår när vi hade grannfamiljen på besök, ska slukas idag. Deras 5-åring var absolut inte mätt när hennes mamma tyckte att hon ätit nog.

BILD FRÅN IGÅR KVÄLL NÄR SONEN SPELADE FOTBOLL MED "NORAS PAPPA"

Slutar det bara regna går vi kanske ut och sparkar lite boll på varandra.


I annat fall tittar vi på TV. För två veckor sedan var det Djungelboken som gällde. Förra veckan ville vi inte höra talas om något annat än Pettson och Findus. Idag har vi upptäckt Dumbo och tittar just nu på det för fjärde gången sen vi steg upp. Skönt att barnen inte är enformiga!

Vi måste såklart köpa lite lördagsgodis under dagen. Sen önskar jag bara att sonen slutar hälla fruktmos på vardagsrumsmattan och kan tänka sig att dela med sig av sina leksaker under lugna former och att dottern slutar leka med sina uppkastningar på soffan, genast släpper mitt ömma hår och lägger av med hundvisselpipsskriket. Sen kommer vi ha världsklassmys!

1 kommentar:

  1. Hej du är så rolig när du skriver. Förstå inte hur du orka låta så positiv. Beundra dig verkligen. Känner igen mig i såå mycket som du skriver med mina barn. Precis. Kram Sandra

    SvaraRadera