tisdag 17 april 2012

Vårkvälls-Dundee och en liten rått


Vad härligt det är med ljusa kvällar. Inte precis varma men det finns det ju kläder att hjälpa till med. Det tycker sonen när han absolut definitivt utan snack måste ut vid 19-tiden när föräldrarna håller på att somna på kökspinnastolarna i paltkoma. Så päls på alla för att gå ut och springa av sig innan läggdags.


Boll-Fia kan inte reglerna men tycker det är jättekul att rulla bort, smaka på eller, om någon pallar hålla henne i händerna, sparka lite boll.


Pappan som alldeles för lätt blir rastlös får korn på dottern som ligger och slappar bortom buskar och träd. "Kolla nu! Crocodile Dundee!" säger han och måttar med bollen...


...som går i en hög båge och slår ner max en halvmeter från bytet. Dundee är ganska nöjd men beklagar ändå missen och mumlar något om att med en konservburk (som originalet) hade han fått mer tyngd och bättre precision i kastet. Den lilla damen märker inte att hon jämförs med tjuvar och bufflar utan är bara glad att få vara ute trots att fingrarna fryser till is på henne.


Mamman anser dock att det är bättre att vara inne och ta det lugnt. För när katten är på dagis dansar råttan...på golvet. Tur att storebror slapp se hur hon tömde flaket på hans trehjuling på varenda skatt för att sen i lugn och ro kunna botanisera bland dem. Synnerligen regementsvidrigt, som överste Hathi skulle ha sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar