onsdag 4 april 2012

Glad Påsk

Nu tar vi påsk. En tredagarsvecka på dagis är avklarad med stressiga morgnar och åtminstone en av dem med en riktigt trist surmamma. Imorgon tar vi nya friska tag och har hemmamysdag - om vi bara kan hålla sams, barnen och jag. Sambon får allt masa sig iväg till jobbet i vanlig ordning. Men sen, när han är hemma igen då börjar påskfirandet. Farmorbesök, bilmattslevererande och några dagar hos mormor-Anders. Härliga tider! Och för att toppa upplevelsen har vi beställt sol så vi kan vara ute dygnets alla ljusa timmar och gräva som en furie i sandlådan. Lillasyster vill vi dock inte ha i sanden. Oron är stor att sanden då plötsligt tar slut. Så hon gör sig bäst i luften, gärna i en gunga eftersom hon är en stadig 10-kilosbit som ingen orkar asa omkring på någon längre stund. Och framför allt så älskar hon att gunga. 


Bordsdekorationen här hemma med vakteläggen i som höll på att kosta mig livet för ett par dagar sedan.


Utanför ränner en liten påskakärring runt och rycker i grannskapets alla kvastar. Hon har väl slarvat bort sin egen sen i fjol och nu börjar det brinna i knutarna om hon vill hinna till blåkulla i tid. 


På sovrumsbyrån får en ensam Hydman-Vallienvas påska till det i sin enkelhet.


Och ute i trädgården trängs ett gäng såna här tjusiga blommor bland vass och lianer eller vad det nu är som växer över hela konkarongen. Den fina blomman är som en liten sol i den beynnande grönskan som slår ut i dagsljus och fäller ihop sig när det skymmer. Lite som sonen som enbart använder sig av solen som referens för att skilja mellan dag och natt. Inte helt felaktigt men inte helt korrekt heller. 
"Nu är solen vaken!" säger han och sätter sig kaprakt upp i sängen. Vi andra skulle helst ligga och dra oss ett par timmar till. Och så länge solen är uppe tycker han inte man kan sova så när föräldrarna vid 19-tiden annonserar läggdags pekar han ut genom fönstret med hela handen och konstaterar så myndigt han kan att: "Solen är vaken!!".
Detta är den enda nackdel vi hittills kunnat hitta med sommartidens allt ljusare kvällar, en nackdel vi i sanningens namn kan stå ut med.

Nu önskar vi alla en Glad Påsk!!



1 kommentar: