onsdag 18 april 2012

Samarbetsövningar


Sonen blir själaglad för varje ny (eller gammal) grävmaskin som hamnar i hans ägo. Den gula han fick i påskpresent är högt älskad men aningens svårmanövrerad. Pga sin utformning vill den gärna slå runt och dra sonen med sig. Pappan ville råda bot på sonens grävarfrustration och packade därför lillasyster i det alltmer åtstramande babyskyddet och rattade iväg mot grävskopeaffären.


Ett otal "WOW!" och lite hopskruvande senare grävdes det för glatta livet i rabatten. Sandlådan var inget alternativ, för vilken riktig grävmaskin gräver sand? På storbygget vid dagis och på you tube har sonen med egna ögon sett att det är stora stenblock eller jord som gäller. Vi råkar ha jord i rabatten.


Lillasystern som också älskar att vara ute och smaka på verkligheten var stromförtjust över att få delta och faktiskt få lov att sitta på traktorn. Tutan var ett extra festligt inslag.

"BLIR DU KLAR NÅN GÅNG GRÄVARN?"

Plötsligt hände det. De båda barnen blev lekkamrater. Storebror tillät sin syster att delta i leken. Begränsat och lite i utkanten men ändå. Inomhus vill han helst att hon är på det våningsplan han inte är alternativt att hon flyttar hem till någon annan.


Men när släpet var att betrakta som "sullt" fick traktorchauffören kicken. Det kräver tydligen sin karl att iklädd butchig dubbelhaka köra fram traktorn en decimeter, kliva av, lossa släpet och råka hälla merparten av lasten utanför sandlådan.


Den lilla var tämligen oberörd av det omedelbara avskedandet och bara glad att hon får vara med den stund hon får. I övrigt bör hon lätta på sin skepsis när hon betraktar sin far och faktiskt jobba för ett gott samarbete med densamme för med ett par tvära kast i veckan har beslut fattats om skiftbyte för föräldrarna. Modern ska agera familjeförsörjare medan fadern ska gå hemma och slappa och knappt lyfta ett finger på sin pappaledighet. I två månader. Och som om inte allt vore nog ska han statuera exempel genom löfte om att middagen ska stå på bordet varje kväll. Jo jag tackar jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar