måndag 9 juli 2012

Trekantsvisit del 1

För en vecka sedan packade jag den lilla familjebilen sprängfull, tutade på sambon och grannarna och trykte plattan i mattan för för att styra upp genom smålandskogarna öster ut. I vackra Trekanten bor min syster och hennes sambo i en fin trävilla med stor trädgård som små barn älskar att rusa runt i.


Efter en lång och mödosam bilresa (trots depåstopp med mackor, glass och glasrikesshopping) behövde vi alla ut och sträcka på skånkarna. Vissa i form av rytmiska gymnastikprogram medelst boll medan  andra mer behövde stretcha lite och göra övningar som "kissande hunden".



Sen plundrade vi bärbuskarna och jordgubbsodlingarna och grämde oss lite över att hallonen inte var mogna ännu. Själva mostern fick allt plocka sina egna bär om hon ville ha några. Själv är bäste dräng är ett motto som vi gärna försöker dra till sin spets.


 Lite spel-på-läppen-affären och truddiluttande, ett par lekplatsbesök och ett par rejäla tag från grävmaskinen i rabatten hann vi också med innan middagen.



Lyxig middag som man fick göra själv sedan degen jäst klart. Pizza på grillen. En helt fantastisk rätt som uppskattades av både barn och vuxna. Den allt som oftast matvägrande sonen (vem har tid att äta när man måste gräva med sin grävmaskin?) gick entusiastiskt in för att göra sin egen pizza och kom i all sin skapariver emellanåt av sig och började stoppa fyllningen direkt i födointaget istället för på pizzan. Men det blev bra ändå. Så pass att han nästan slukade hela sin pizza. Med lite hjälp av lillasyster såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar