lördag 28 juli 2012

Äkta sommargrille

Nu har vi haft så många sommarkvällar så man tror knappt det är sant. Regnkläderna ligger i en hörna någonstans medan vi blottar hud i trädgården och skäller på ungarna som drar in skräp på golvet. Och just som man myser som bäst bjuder de goda vännerna in till grillkväll. Och inte nog med det. Solen sken och gav värme tills långt efter läggdags.


Den alltid lika trevliga och förtjusande värdinnan. Med henne pratades om allt från äktenskap och solglasögon till barnrumsinredning.


Och hennes lika trevlige grillmästarmake med två av sitt livs ögonstenar - den söta dottern och den avundsvärt gröna och täta gräsmattan.


 Medan barnen väntade på middagen klämde de en halv vattenmelon.


Den andra halvan var huvudingrediens i den himmelskt goda grillsalladen. Den sällskapades av feta och ruccola.


Efter middagen kom plötsligt cirkusen till stan.


 Trots en intensivkurs i cirkusjonglering gick det sådär när publiken skulle försöka sig på trixandet.


Fria aktiviteter på greenen.


Sonen hade med sitt senaste fynd som han lekte med hela kvällen.


 Utom när han fick instruktioner i hur man bäst ninjakaratar ned ett plastklosstorn. Många års träning krävs visst för att få den rätta fingertoppskänslan.


Dottern glufsade mestadels melon. När hon inte tiggde till sig minst hälften av sin mors hallonbrulé den rackarns ungen.



Den fantastiska kvällen avslutades på lekplatsen precis bredvid vännernas tomt. Där kunde vi gunga gunghäst, springa och spela fotboll i tunna koftor tills klockan blev så mycket så ingen orkade vara glad längre. Och tidigare under kvällen hade grannbarnen varit ute och ritat på asfalten. En av dem råkar visst dela namn med en viss sommarkvällsglad målvaktsflicka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar