fredag 13 juli 2012

Brofästet Senoren

MÖCKLÖSUNDSBRON

Nu är det färdigsemestrat i hembygden. Vi har varit på lång utflykt i två hela veckor och är glada att snart landa hemma bland dammråttor och i bollhavskaos igen. Men visst är det härligt att fly verkligheten en stund och uppleva omvärlden. Eller som i detta fallet - återuppleva den. Igår åkte sambon, dottern och jag till Brofästet Senoren, en av Karlskronas skärgårdspärlor.



Vid rastplatsen finns fina stugor för uthyrning, lekplats, stora öppna fält, en vikingaby under uppbyggnad, fiskecamp, en fin gårdsbutik med närodlat-/producerat, café blommor i mängder och fikabord med sjöutsikt. Det är inte för intet som denna avskiljda oas blivit utnämnd till Blekinges finaste rastplats.



Vi promenerade förutsättningslöst nere vid vattnet och bara njöt av omgivningarna. Dagen till ära måste jag ha tänkt "love the skin you´re in" när jag studsade ner i mina, för åldern och kroppsformen, alldeles för korta reseminnen från Australien med mina uppenbart solskyddade snövita skånkar.



Karlskronas skärgård visade sig från sin bästa sida.




Sommarhärligt pynt både utanför och i den lilla gårdsbutiken.



I cafédelen kan man sitta ned och ta en kopp kaffe eller en färskfräst sillamacka - skärgårdens signum.



I orangeriet böljar tyger i taket och inredningen är både romantisk och fiskeinspirerad med fågelburar, växter, textilier och fiskeredskap.




Och utomhuset är bara helt fantastiskt. Det är inte utan att man drabbas av en rejäl dos hemlängtan när det överallt omkring en råder sommarkänsla à la barndomens somrar.


Och för att spä på det ytterligare köpte vi hem äpplemust med flädersmak från det lokala Karlskrona Musteri. Den ska den lilla fyrmannafamiljen avnjuta väl avkyld ikväll när vi återinstallerat oss i hemmets lugna vrå.

1 kommentar:

  1. Det är alldeles tydligt att vi måste tillbaka till Karlskrona igen. Det här är ett av de ställen du tipsade om, som vi inte hann med. Jag njuter av dina bilder och inser att vi hade trivts som fisken i vattnet där :)

    Kramar

    SvaraRadera