lördag 21 juli 2012

Fisspridaren och ett viktigt samtal


Nu när sommaren inte blev någon sommar har mycket tid tillbringats i hemmet. En av favoritsysselsättningarna är när hela familjen leker tillsammans på golvet. Barnen tjoar och skrattar högt när pappan förvandlas till "pussmonstret" eller lär dem att göra stinkbomber med enkla hjälpmedel - en rejäl fis och en soffkudde.


Familjefavoriten är den gamla klassikern - golvsnurran. I den engagerar sig framför allt familjefadern som gärna ligger bredvid med tidtagarur och försöker slå snurrekordet på 2min 27sek. Oslagbart tycks det.


I veckan upptäckte samma familjefar små hål i den röda underdelen av snurran och fundrade genast på om den inte kunde bli en fisspridare. Och jodå, det verkar den vist det kunna tjäna som till sonens outsägliga förtjusning.


Dottern som är millimetern stillsammare än sin bror ser hellre på medan modern bygger klosstorn som hon sedan kan kasta sig över och riva så klossarna yr i hela hushållet.


 Och medan mamman är förevisad att rafsa ihop klossarna för att bygga ett nytt torn passar dottern på att ringa ett viktigt samtal med sin mobiltelefon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar