tisdag 10 juli 2012

Maritim fikapaus

Under vår korta smålandssejour passade vi på att hälsa på barnens morfar i Oskarshamn. Han har en fin båt som andas allt vad maritim känsla man kan önska sig. Den dagen vi var där blåste det både kallt och lite för mycket för att en sjösjuk liten pojke skulle ha någon behållning av en båttur i den vackra skärgården men en fika i hamn gick allt an.



Det bästa med båtar är alla trånga utrymmen i skrymslen och vrår som bara måste utforskas och klättras runt i. Åtminstone om man är tre år och inte har en aning om hur man sitter still.



Morfar hade tre fina fartyg i lagom storlek som man fick titta på och leka med lite försiktigt. Det uppskattades.


Dotterdottern satt nöjt i morfars knä och hällde ut sin päronfestis på durken. På det viset får morfar ett finfint grepp under galoscherna när vinden går hård på havet.


Tillsammans med morfar spanade sonen efter de stora Ölands- och Gotlandsfärjorna som har hemmahamn i Oskarshamn. Det är spännande med fartygen. Men bäst av allt var att få syn på en gigantisk grävmaskin på kajkanten på andra sidan hamninloppet och att morfar gillade dottersonens nyinköpta röda grävmaskin. "Morfar tycker den är fin!" log sonen stort när vi var på väg hem igen.

1 kommentar:

  1. Tänk vad det är värdefullt för barn att ha sina far- och morföräldrar. De kan ge något som vi föräldrar inte riktigt kan. Dina bilder visar det...:)

    Nu har vi börjat beta av. Marinmuseum och Glassiären idag. Jag kommer att vara mätt i dagar... :)

    Kramar

    SvaraRadera