fredag 27 juli 2012

Simrishamn i sommarskrud


För några dagar sedan kom barnens morfar och morbror på besök till oss. De ville se Österlen så vi bilade iväg en dag mitt i veckan och fick i strålande sol se det bästa av Österlen. Eller åtminston delar av det. Efter ett snabbt stopp på Bo-Ohlsson-i-Tomelilla-a-a-här-får-du-mest-för-pengarna åkte vi vidare till Simrishamn för att uppleva stan till fots.


 Vi parkerade i närheten av småbåtshamnen och började således vår promenad längs vattnet.


Det var fler än vi som ville njuta av solen nära vattnet. Klockan var bara 13.30 när de här två herrarna började uttrycka ömhetsbetygelser för varandra. "Jag älschkar dig!"



Stiltje i poolen. Precis som det ska vara!


Sonen gav uttryck för tung besvikelse när modern hävdade att sjörövarkanonerna inte gick att provskjuta.


Kajpynt med paaaatina som Lulu Carter brukar säga.


 When in Simrishamn går man utan förbehåll rakt in på Urban Living Outlet.



Tyger, kuddar, lampor, tidningsställ, köksgeråd, stolar och massor med inredning på alldeles för liten yta. Jag gick bara igenom affären denna gången men vi ska mycket snart tillbaka till Simrishamn och då ska jag järdrar i min lilla låda även se till att besöka icke-outleten som ligger längre upp i stan.


Det italienarna inte vet om måltider är inte värt att veta tänker jag. Inget värdigt liv utan vin eller sol. Verkar vettigt!

*

Och övrig shopping då? Vi gick bara ett kort stråk i stan men hann skymta en massa fina butiker. Hit bara måste man åka igen!




På konstnärstäta Österlen finns många gallerier. Just detta är Gunilla Manns. Hattarna hängde på dörren in i en liten butik som vi pga småbarn inte hade möjlighet att gå in i.



Ännu mera fint.


Någon hade tagit sin glada cykel in till stan för att fika.


Och det arkitektoniska Österlen sen! Det måste upplevas på plats. Husen och byggnaderna är helt fantastiskt fina.




Ett varmfodrat stoppförbud, snirkliga detaljer på trendigt pastellfärgade byggnader och café Kagan - vem vill inte ta en gofika där?


Stockrosor framför husfasaderna är så sommarfint det kan bli.


Och denna fasaden! Grönt med svarta och vita detaljer. Och som extra piff - svarta stockrosor. Österlen i ett nötskal. Så himmelens vackert.

2 kommentarer:

  1. Österlen är ett favoritställe jorden. Så vackert!

    Visst är zebrakopparna svåra att få tag i. Och dyra. Lyllos mig som har fått dem :)

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Nä är det sant? Ja lyllos dig! :-) kramar

    SvaraRadera