tisdag 21 augusti 2012

Lekstugesommar

Vilken sommar vi har haft. Lekstugemässigt alltså. Två stycken står klara att bara rusa in i när man åker till mormor-Anders och till farmor. Och vilken lycka det är med ett hus som passar till ens storlek.


Anders började snickra på ett litet torp i början av juli. Sambon hjälpte till i god lärlingsanda och sonen tänkte hänga upp takkransen långt innan allt var klart.


Lagom till den gångna helgen var huset klart på utsidan och så pass att man kunde leka i det. Och utanför. Nu när Medelhavsresandet är över för morföräldrarnas del har de inte längre användning för den lilla klotgrillen de asat runt på så den var given utanför lekstugan. Och sonen var lika given som grillboss och fräste på ett par vildsvinskorvar lagom till middagsdags.


Fönstret satt tidigare i badrummet men överlevde fönsterbytet och fick nytt liv med en plexiglasruta i nya lekstugan. Genom det kan man i lugn och ro betrakta sin vilda crazy cat till kusin.


Och på verandan kan man sitta ned en stund och bara njuta av en jordgubbsglasspinne efter avslutat grävmaskinistdagsverke. "Åhh, min fina trädgård!", sa sonen och glömde för en stund helt att han delar den, inte bara med sin syster och sin kusin, utan framför allt med mormor och Anders.


Farmor och Sven är inte ett dugg sämre. Mitt i stadstrafiken ligger ett koloniområde lite skyddat och där har de funnit sin oas. En liten stuga med stor tomt där massor av vacker växtlighet samsas om utrymmet med ölandssten, cafégrupper, fågelholkar, hemmagjort trädgårdspynt, en upphittad uteho och inte minst - en lekstuga. Lagom till sommaren har de renoverat färdigt den så det är bara för barnbarnen att leka loss.


Bulgariska flugsvampar, vattenpistoler, Byggare Bobtraktorn Grålle och sondottern.



Betongstövlarna på farstukvisten är hemmagjorda, gjutna i ett par loppisfyndade barngummistövlar.



Man tröttnar aldrig på att vara i kolonin. Inte som vuxen heller. Här finns så många detaljer att titta på och låta sig förföras av. Som vackra fönster i stugorna och glasprismor i träden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar