söndag 6 maj 2012

Liljor, glass och en ljusslinga

Första veckan som familjeförsörjare avverkad till förnöjelse. Så pass att jobbhelgen raskt byttes ut mot bröllopsfest, läkarbesök och glass. Och härligt besök av mormor-Anders förstås. Men nästa gång vill Sixten att vi åker hem till dem.


Bröllop firades i Lund. Bruden Anna hade valt en mycket vacker bukett. Fin som snus var hela tillställningen och bröllpsyra rådde fram till midnatt då ömma fötter och trötta småbarnsföräldrar inte orkade shejka bootie en endaste gång till utan banade väg hemmåt igen.


Hemma hade det lekts vildsint med bollar i vegetationen. Så pass att en liten ögonincident resulterade i besök hos tant doktorn som färgade nästan hela sonen till en liten påskakyckling bara för att konstatera att allt verkade vara i sin ordning. Skönt.


Som tack för besväret att han satt stilla och lät sig undersökas utlovades glass i stora lass.


Den "avnöjts" ackomanjerad av en ilsk lillasyster på stadens torg där porlande vatten och fulfåglar (råkor och kajor?) var mer intressant än att sitta still och njuta av glass och sol. Halva glassen råkade spillas ut till fåglarna...


...och glasskeden diskades av i fontänen fortare än föräldrarna hann säga "NEJ!".



Den ilskna lillasystern ville definitivt inte ha någon mössa på sig utan envisades med att ideligen slänga den överbord.


Och när modern tröttnat på de fruktlösa försöken att trycka ned den över öronen på henne igen vände lillan uppmärksamheten åt motsatt håll. Både höger sko och strumpa skulle tydligen av så man kunde vifta på tårna i snålblåsten. 


Mitt bland blindstyren och stelfrusna fötter gick vi en runda förbi butiken Udda Tina som hade en jättefin ljusslinga i fönstret. Min fina svägerska har ljusslingor överallt i sitt hem och jag har i tysthet beundrat dem, inspirerats och letat efter en egen extra tjusig att hänga i vardagsrummet.


En som den här. Synd att det var söndag och stängt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar