onsdag 23 maj 2012

Hemmavattenland

När vi hade grannarna på besök för lite sen gottade de sig åt att de snart skulle ut och resa i världen. Nu är de iväg och vi har lovat komma ihåg deras bärodlingar så inte solen kremerar dem. Och vi har kommit ihåg. Vatten i mängder till hallon, jordgubbar, smultron och en rejäl extraskvätt till körsbärsträdet ikväll när sonen skötte vattensprutan.

GRANNARNAS JORDGUBBSPLANTAGE

Vi tittar på alla härliga plantor och beklagar tyst att de inte åkte strax innan stora jordgubbsskörden.

GRANNARNAS SMULTRONSTÄLLE

De har massor av smultron att vänta både under träd och i en stor kruka. På våra sju smultronplantor ståtar en ensam blomma. Undrar just hur vi ska dela upp vårt smultron...

VÅR ÅKER

När jag tyckte mig se hur hela grannlängan började skvalpa runt i rabatterna meddelade jag sonen att han vattnat klart för kvällen. Besvikelsen visste inga gränser så medan jag ömsom lockade ömsom hotade tillbaka den dramaturgiske sonen till vår trädgård pep sambon in hos grannarna och lånade deras supercoola pickadollmunstycke och fäste det på vår vattenslang. Sen brassades kranen igång på full patte och sonen vattnade loss. Grönskan dränktes och när hela tomten var mer lervälling än prunkande växtlighet passade han dessutom på att göra en liten bassäng till grävmaskinerna.

VÅR SKITIGA UNGE

Den var knappt färdigfylld när lillasyster fick korn på den och tog sats från altankanten efter att hon beslutat sig för att gå all in på ett magplask.
Måtte grannarnas semestervecka vara slut snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar