tisdag 12 juni 2012

Utekök light


När sambo och barn besökte smålandssläkten för en vecka sen blev de så inspirerade av morbror Jens som hade en kokplatta ute bredvid grillen att de fräste raka vägen hem till nyöppnade Biltema och införskaffade familjens alldeles egen.


Så nu brassas det råstekt nypotatis med bacon ute i det fria med snickarens arbetsbänk som köksö. Hittar man inte masterchefen i det traditionella köket får man slänga ett getöga ut i den lilla trädgården där chanserna är goda att få se honom hantera både spis och grill samtidigt som han håller koll på ungarna, jobbar på ett klurigt projekt i verkstaden och planerar för vilken storlek han ska ha på sin trädgårds-TV så han kan följa fotbolls-EM samtidigt som han lagar mat. En multitaskande man i sann mening.


Planen är givetvis att få till ett mer behändigt utekök där var sak har sin plats. Men när det bara måste testas duger i princip vad som helst. Jag är helt säker på att han skulle ha bett mig stå på alla fyra i rabatten bara för att få steka upp ett par potatisar om han inte hade råkat äga en arbetsbänk.


Mot kompensation såklart, jag hade lika säkert erbjudits ett glas rosé medan jag trängdes där i myllan bland maskrosor, elefantgräs och myror.

1 kommentar: