torsdag 13 december 2012

Julpyntat

Idag har vi lussat på dagis x 2. Vi har sockerbakat, vandrat hand i hand till pepparkakeland och tipptappat. Och efter all finstämning hamnade två små syskon i handgemäng över några clementinklyftor. Inga fina foton från morgonen finns eftersom man inte fick lov att råka fota fler barn än sitt eget i år. Men lilla dottern var lucia med ljuskronan runt halsen och stort besvär med strumpbyxorna medan sonen var tomtenisse med ett tärnljus uppstoppat i tomteluvan.
 
 
Hemma pyntar vi och njuter av uppladdningen inför jul med tända ljus inne och gnistrande snö ute.
 

 
Födelsedagsblommorna är som finast just nu. Utslagna och drottninglika.
 

Den lilla granen står alltjämt framme. Den stora granen släpar vi in ikväll när barn och sambo kommit hem. Sen ska pyntandet gå i taket.

 
På väggen hänger renen som tydligen är en dovhjort. Sambon tycker den är snudd på spöklikt läskig och har talat om för mig att den ska ner så fort julen är över. Han tycks inte veta att den passar att ha uppe hela vintern. Minst.
 

Och på bordet behöver en del tillägg göras. Som nya ljus och en nötknäckare. Som det är nu letar sonen efter nötter med en springa i som han kan dela för hand. Och när det inte går ber han mig hjälpa till. Bäst jag sticker ut en sväng allra genast så händer och förhoppningar om en fröjdefull jul kan räddas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar