fredag 21 december 2012

Julgranarna

Granarna är inne och vi har njutit av dem i en vecka redan. Vi gillar när det luktar gran i hela vardagsrummet och vill kunna glädjas åt granprakten långt innan julafton för när julafton är över börjar man mobilisera för nyår. Och då är det hemskt synd om granen ska behöva komma i kläm och bara önskas bort innan den ens kommit in. Lite så.
 

Den kvällen vi tog in dem skyndade sonen sig att dra på arbetshandskarna för att själv bära upp sin gran.


Sen skruvades den fast i julgransfoten, centrerades på gamlamormor Annas fina julgransmatta och vattnades upp till ytspänning.


Sen hjälptes vi åt att klä den. Röda pumlor, pärlgirlang och en spira i toppen. Och så Ekorr'n satt i granen som en sorts krona på verket. Tillika paketvakt. För redan dagen efter granen ställts dit hade tomten varit där och lagt några julklappar under den.



Efter barnens gran klätts klart gjordes familjegranen i ordning också. I år är den pyntad i silvergrått och ikeas pepparkakor som både är billiga och har färdiga hål för upphängning.


Och under den står den fina släden vi fick under julgranshuggeriet. Så väldigt väldigt juligt och fint. Och lockande. Sonen gråter en skvätt varje kväll för att han inte får öppna en endaste liten (eller helst stor) julklapp förrän julafton...stämningsfullt och sorgligt. Allt på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar