måndag 24 december 2012

God Jul


Äntligen är det jul igen! Spänningen för en snart 4-årig pojke har varit så hög och nerverna så långt utanpå att vi nästan fruktat att tomten skulle komma tillbaka för att göra rent hus under granen. Med minst 5 sammanbrott i timmen är hela familjen lättad att julen strax är över. Men vi har inte bara suttit under granen och sett julklapparna späs på, lite annat har vi försökt hinna med för humöret och julstämningen.


Pepparkakor har bakats i omgångar. Båda barnen har sina egna idéer och bakstrategier. Men nu är allt uppätet. Till sista smulan.


Vardagsrummet har piffats med hyacinter, julrosor och mys-Ernst (både i tv- och tidningsformat. Halleluja).


Kulor både i stapel och i granen som skyddas av tomteväktaren när han inte är upptagen med en flying elbow mot nyfikna och klåfingriga julklapps-öppna-sugna barn.


EN julklapp har dock öppnats - den jag fick från jobbet - en pastakastrull. Den är undantagen den heliga julklappsregeln! Och den har redan tjänstgjort för att stävja hungriga julmarodörer. Gott det.

I övrigt är allt som det ska - inget är helt klart men...


...i kylen ligger en Moström to be och väntar på att färdigställas under julaftonsmorgonen...


...snön har pudrat ned sig från himlen så marken åter blivit vit och låter granen skänka extra mycket värme...


...alla paket färdighandlade och färdigsydda. Och nästan alla är inslagna...(God Jul Ida, står det på detta)...


...alla julklappar som fick plats i supersizekassarna är packade och redo att skeppas iväg på släden mot Bjärred, ackompanjerat av dottern som tillsammans med sin julesjungande bror stått för hela decembermusicerandet eftersom vi slarvat bort julskivorna...


...och i kylen står sambons egenomtalat magiska Jansson på avsvalning. Nu väntar vi bara på julaftons morgon när vi äntligen ska slita upp det första paketet. Bara nu ingen rycks med och sliter upp alla de andra också. Sonen har redan planerat att vara öppningshjälp till sina äldre kusiner...


God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar