tisdag 25 september 2012

Bulansnalle


Häromsistens var sonen ute och åkte en liten sväng i ambulans. Han får emellanåt besvär med astma när han är förkyld och denna gången så pass att vårdcentraldoktorn drabbades av skrämselhicka och beställde transport till lasarusket. Hans far som var med honom till vårdcentralen tyckte allt det var lite onödigt att belasta sjukhuset ytterligare och var mest bekymrad över hur de skulle komma hem igen. För hur trevliga sonen än tyckte ambulanskillarna var kände hans far sig tämligen säker på att de inte skulle skjutsa tillbaka dem när de kände sig klara.
Det löste sig. De fick ambulansskjuts hem från vårdcentralen för att åka i egen bil till sjukhuset (med ambulansen i hasorna) och kunde därmed lätta faderns stressade sinne.
Som tack för att de fick köra sonen en runda gav de honom en nalle. Alla barn som åker ambulans får ju en nalle. Sonen som är väldigt grävmaskinsinriktad och inte är så bra på nallar gav den till sin syster så fort han kom hem.
Väl hemma var han mycket nöjd med sin nya erfarenhet. Trots den korta färden hann han lägga märke till att "Det var jäldigt många slangar! I bulansen." Dessutom slapp han undan både sprutor och operation så han kunde inte haft mer tur.
Och det nya favoritprogrammet på TV är såklart "112 - på liv och död" som han fastnar i så pass att han blir alldeles uppriven när de bryter för reklam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar